ლაზანია ბულგარულ წიწაკაში
ინგრიდიენტები :
● ტკბილი წიწაკა, სხვადასხვა ფერის - 6-8 ცალი
● ხახვი - 1 თავი
● ნიორი - 4 კბილი
● საქონლის ხორცის ფარში - 200 გ
● ძეხვი - ტკბილი, იტალიური, 200 გ
● მარილი - 1 ჩ/კ
● დაფქული წითელი წიწაკა - 1/2 ჩ/კ
● პომიდორი - 150 გ
● ტომატის წვენი ან ტომატპასტა - 150 გ
● ყველი რიკოტა - 425 გ
● პარმეზანი, გახეხილი - 1 ჭიქა
● ბაზილიკი ან რეჰანი - დაჭრილი, 1/2 ჭიქა
● კვერცხი - 1 ცალი
● ლაზანიას ფირფიტები - 8-10 ცალი, ოთხკუთხედებად დაჭრილი
● მოცარელაანსულგუნი - გახეხილი, 1 ჭიქა
მომზადების წესი:
დააყენეთ ღუმელის ტემპერატურა 180 გრადუსზე ცელსიუსით და დააჭირეთ START/STOPღილაკს.
მოაჭერითწიწაკებსთავიდაამოაცალეთთესლი. გადაიტანეთგამოსაცხობოთხკუთხედფორმაზედააცხვეთ 20 წუთი, რომდარბილდეს.
გააცხელეთ 2 ს/კზეთიდიდქვაბში, ჩაყარეთდაჭრილიხახვიდანიორიდამოხრაკეთ. შემდეგდაუმატეთსაქონლისფარშიდაწვრილადდაჭრილიძეხვი. მოაყარეთმარილიდაპილპილი.
მოთუშეთხორცი, სანამწვენიარამოშრებადაარდაიბრაწებაყველამხრიდან.
დაუმატეთკუბებადდაჭრილიპომიდორიდატომატისსოუსი,მიიყვანეთადუღებამდე, შემდეგკი,მოთუშეთ 5-10 წუთი.პატარაჯამშიერთმანეთშიაურიეთრიკოტა, პარმეზანი, ბაზილიკიდაკვერცხი.
გამოიღეთწიწაკებიღუმელიდან, გადააქციეთზედმეტისითხე, რომელიცშიგნითდაგროვდა.ააწყვეთლაზანიათითოეულწიწაკაში. ჯერმოათავსეთ 2 ს/კსოუსი, შემდეგლაზანიას 1 ფირფიტა, 2 ს/კრიკოტასმასა, შემდეგგაიმეორეთფენები, სანამწიწაკაარამოივსება. ზემოდანმოაყარეთგახეხილიმოცარელა.
აცხვეთწინასწარგახურებულღუმელში 20-25 წუთისგანმავლობაში, სანამყველიარგადნებადაარდაიბრაწება.
გემრიელად მიირთვით!