ლაზანია ბულგარულ წიწაკაში

ლაზანია ბულგარულ წიწაკაში!

საშუალო სირთულის

60 წუთი

6- 8 ცალი

ინგრიდიენტები :

● ტკბილი წიწაკა, სხვადასხვა ფერის - 6-8 ცალი

● ხახვი - 1 თავი

● ნიორი - 4 კბილი

● საქონლის ხორცის ფარში - 200 გ

● ძეხვი - ტკბილი, იტალიური, 200 გ

● მარილი - 1 ჩ/კ

● დაფქული წითელი წიწაკა - 1/2 ჩ/კ

● პომიდორი - 150 გ

● ტომატის წვენი ან ტომატპასტა - 150 გ

● ყველი რიკოტა - 425 გ

● პარმეზანი, გახეხილი - 1 ჭიქა

● ბაზილიკი ან რეჰანი - დაჭრილი, 1/2 ჭიქა

● კვერცხი - 1 ცალი

● ლაზანიას ფირფიტები - 8-10 ცალი, ოთხკუთხედებად დაჭრილი

● მოცარელაანსულგუნი - გახეხილი, 1 ჭიქა

მომზადების წესი:

  1. დააყენეთ ღუმელის ტემპერატურა 180 გრადუსზე ცელსიუსით და დააჭირეთ START/STOPღილაკს.

  2. მოაჭერითწიწაკებსთავიდაამოაცალეთთესლი. გადაიტანეთგამოსაცხობოთხკუთხედფორმაზედააცხვეთ 20 წუთი, რომდარბილდეს.

  3. გააცხელეთ 2 ს/კზეთიდიდქვაბში, ჩაყარეთდაჭრილიხახვიდანიორიდამოხრაკეთ. შემდეგდაუმატეთსაქონლისფარშიდაწვრილადდაჭრილიძეხვი. მოაყარეთმარილიდაპილპილი.

  4. მოთუშეთხორცი, სანამწვენიარამოშრებადაარდაიბრაწებაყველამხრიდან.
    დაუმატეთკუბებადდაჭრილიპომიდორიდატომატისსოუსი,მიიყვანეთადუღებამდე, შემდეგკი,მოთუშეთ 5-10 წუთი.

  5. პატარაჯამშიერთმანეთშიაურიეთრიკოტა, პარმეზანი, ბაზილიკიდაკვერცხი.
    გამოიღეთწიწაკებიღუმელიდან, გადააქციეთზედმეტისითხე, რომელიცშიგნითდაგროვდა.

  6. ააწყვეთლაზანიათითოეულწიწაკაში. ჯერმოათავსეთ 2 ს/კსოუსი, შემდეგლაზანიას 1 ფირფიტა, 2 ს/კრიკოტასმასა, შემდეგგაიმეორეთფენები, სანამწიწაკაარამოივსება. ზემოდანმოაყარეთგახეხილიმოცარელა.

  7. აცხვეთწინასწარგახურებულღუმელში 20-25 წუთისგანმავლობაში, სანამყველიარგადნებადაარდაიბრაწება.

    გემრიელად მიირთვით!

Ninja DT200EU

Previous
Previous

შქმერული

Next
Next

პიცის ცომი