გამომცხვარი მსხალი მაყვალსა და წითელ ღვინოში
ინგრედიენტები:
● 200 მლ წითელი ღვინო
● 100 მლ მაყვლის არაყი
● 2 ჩაის კოვზი ვანილი
● 6 მსხვილი, მყარი მსხალი, გახეხილი
მომზადება:
1. ქვაბში მოათავსეთ ღვინო, მაყვლის არაყი და ვანილი. მოათავსეთ მსხალი ზემოდან თხევად მასაზე.
2. მოათავსეთ სახურავი წნევის ქვეშ და დარწმუნდით, რომ წნევის გამშვები სარქველი არის SEAL(დაკეტილ) პოზიციაში.
3. აირჩიეთ PRESSURE და დააყენეთ HIGH. დააყენეთ დრო 10 წუთზე. დასაწყებად აირჩიეთ START/STOP.
4. როდესაც წნევის ქვეშ მომზადება დასრულდება, სწრაფად დაუშვით წნევა წნევის გამშვები სარქველის VENT პოზიციაში გადატანით. როდესაც წნევის დავარდნა დასრულდება, ფრთხილად გახსენით სახურავი.
5. კოვზით დაასხით სოუსი თბილ მსხალზე დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ მსხალი და მოათავსეთ ღრმა ჭურჭელში; გადადეთ.
6. აირჩიეთ SEAR/SAUTÉ და დააყენეთ HIGH. დასაწყებად აირჩიეთ START/STOP. მიეცით სოუსს საშუალება გაგრილდეს 10 წუთის განმავლობაში , დროდადრო ურიეთ.
7. გაგრილებული სოუსი დაასხით მსხალს . სურვილისამებრ ჩადეთ მაცივარში .