ხახვის სუპი
ხახვის სუპი!
ადვილად მოსამზადებელი
30-40 წუთი
8 ადამიანზე
ინგრიდიენტები:
● ხახვი - 1.5 კგ
● ნიორი - 1 თავი
● ზეითუნის ზეთი
● ყავისფერი შაქარი - 1 სკ
● ბაგეტი პური - 8 ცალი
● მარილი და პილპილი გემოვნებით
● მუსკატის კაკალი - 1/4 ჩკ
მომზადების წესი:
გაახურეთ ღუმელი 160 ° C- ზე. დაჭერით ხახვი თხელ, ნახევარ რგოლებად. გაასუფთავეთ ნიორი.
მულტისახარშ ქვაბში ჩაასხით დაახლოებით 4 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ მარილი და დაუმატეთ ხახვი. მოაყარეთ შაქარი და მუსკატის კაკალი აურიეთ.
მოთუშეთ, მოურიეთ 10 წუთის ინტერვალით.
ხახვზე მოათავსეთ მთელი კბილი ნიორი, შემოახვიეთ ქვაბზე ფოლგა და განათავსეთ ღუმელში 160° C ტემპერატურაზე, 1 საათის განმავლობაში, ამ დროის განმავლობაში რამდენჯერმე მოურიეთ.
გადაიტანეთ ქვაბი საშუალო ცეცხლზე, დაასხით 1-1,5 ლიტრი ცივი სასმელი წყალი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ 20 წუთის განმავლობაში. მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
სანამ წვნიანი მზადდება, შუშეთ ბაგეტის ნაჭრები ზეითუნის ზეთში ორივე მხრიდან, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. მიირთვით წვნიანთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!