ოსპის სუპი
ინგრედიენტები:
● ხახვი - 1 ცალი
● სტაფილო - 2 ცალი
● ტომატის პასტა - 1 სკ
● წითელი ოსპი - 500 გრ
● თეთრი ღვინო - 1 ჭიქა
● ნიორი - 3 კბილი
● მარილი და პილპილი გემოვნებით
● მწიკვი კვლიავი
● წითელი წიწაკა
● ნიორი
მომზადების წესი:
ხახვი მოთუშეთ ზეთში, როდესაც გაოქროსფერდება დაუმატეთ სტაფილო. სტაფილო რომ დარბილდება, დაუმატეთ ტომატ-პასტა და ცოტა წყალი. დააყოვნეთ 5 წუთი და დაუმატეთ ოსპი. დაასხით წყალი (სასურველი რაოდენობა), მოხარშეთ 20 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ღვინო, ნიორი და სანელებლები. დააყოვნეთ კიდევ 10 წუთით. ბოლოს, დააბლენდერეთ.
თეფშზე გადატანილს დაუმატეთ ლიმონის წვენი.
გემრიელად მიირთვით!