დარიჩინის ხვეულები
ცომი:
● 2 სუფრის კოვზი მშრალი საფუარი
● ½ ჭიქა ნედლი რძე
● ½ ჭიქა წყალი
● ¼ ჭიქა შაქარი
● 5 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი
● 1 კვერცხი
● 3 ½ ჭიქა ფქვილი
● 1 ჩაის კოვზი სუფრის მარილი
შიგთავსი:
● 4 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი, გამდნარი
● 1 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
● 2 სუფრის კოვზი დაფქული დარიჩინი
● 1 სუფრის კოვზი ფქვილი
მინანქარი :
● ¾ ჭიქა (90 გრამი) შაქრის პუდრა
● 1/3 ჭიქა კრემ-ყველი
● 2 ს/კ რძე
● 2 ჩ/კ ვანილი
მომზადება
1. მოათავსეთ ცომსაზელი ბლენდერის ჭიქაში . დაამატეთ ცომის ყველა ინგრედიენტი მითითებული თანმიმდევრობით.
2. შეცვალეთ საფარი, შემდეგ აირჩიეთ Dought ფუნქცია და დააჭირეთ START / STOP (დაწყება / გაჩერების) ღილაკს.
3. პროგრამის დასასრულს, მოათავსეთ ცომის ბურთულები ცხიმიან თასში. დააფარეთ თხელი პლასტიკური თავსახურით და გააჩერეთ 30-40 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ცომი ზომაში გაორმაგდება.
4. სანამ ცომი ამოდის, დაამატეთ შემავსებელი ინგრედიენტები ბლენდერის ჭიქაში, დააახურეთ თავსახური, შემდეგ აირჩიეთ Dough ფუნქცია და დააჭირეთ START / STOP ღილაკს. ამოიღეთ ცომსაზელი. მოათავსეთ თასში და დატოვეთ.
5. როდესაც ცომი ამოვა, მოათავსეთ იგი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და გააბრტყელეთ დიდ კვადრატებად. განათავსეთ მომზადებული შიგთავსი ცომზე და თანაბრად გადაანაწილეთ. შემდეგ გააბრტყელეთ ცომი იმავე სიგრძემდე და დაჭერით 12 თანაბარი ზომის ხვეულებად.
6. მოათავსეთ ხვეულები ცხიმიან თასში და გადააფარეთ პლასტიკური გადასაფარებელი. გავაჩეროთ ზომაში გაორმაგებამდე.
7. მას შემდეგ, რაც ცომი ამოვა, გააცხელეთ ღუმელი 180 C- მდე. ამოიღეთ ცომი და გამოაცხვეთ 30-40 წუთის განმავლობაში, ან სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
8. აურიეთ ერთმანეთში შაქრის პუდრა, ვანილი და კრემ-ყველი. მიღებულ მასას დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი რძე რიგ-რიგობით. სანამ არ მიიღებთ თქვენთვის სასურველ მასას. 25 წუთის შემდეგ გააგრილეთ ფუნთუშები 10-20 წუთი და მოასხით ტოპინგი.